Pre-Symposium Workshops

Pre-symposium workshops will be held on 1st Dec. - 12th Dec.. Details on each workshop are described below. To attend these workshops you must register for the workshop you would like to attend through the Symposium online registration form.

We would encourage you to register early to avoid missing out on a place within the workshops.


Enhancing Human Potential “Mind Fullness”

Moderator Prof. M. Iqbal Afridi
Facilitator Dr. Jawed Akber Dars
Department Psychiatry
Venue Prof. Zakki Hassan Library Hall, Ward-20, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 24/11/2016
CME Hours 02 Hours

 

Medical Paper Writing

Moderator Mr. Shaukat Ali Javed
Audience Senior Faculty (Professor / Associate Professor / Assistant Professor)
Department Library
Venue HealhCare Library
Time 09:00 A.M. To 12:00 Noon.
Date 25-11-2016

 

Medical Literature Search

Moderator Dr. Adnan Ali
Audience Postgraduates
Department Library
Venue HealhCare Library
Time 09:00 A.M. To 12:00 Noon.
Date 26-11-2016

 

Nine Things Successful People Do Differently

Moderator Mr. Syed Umair maroof.
Audience Administrators Of HealhCare
Department Library
Venue HealhCare Library
Time 2:00 P.M To 4:00 P.M
Date 26-11-2016

 

Exam Stress & Coping Skills “How To Improve Your Memory”

Moderator Prof. M. Iqbal Afridi
Facilitator Dr. Chooni Lal
Department Psychiatry
Venue Prof. Zakki Hassan Library Hall, Ward-20, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 27/11/2016
CME Hours 02 Hours

 

SPSS For Medical Sciences

Moderator Dr. Nighat bakhtiar
Audience Postgraduates
Department Library
Venue HealhCare Library
Time 09:00 A.M. To 12:00 Noon.
Date 27-11-2016

 

Imaging In Neurological Emergencies

Moderator Dr. Khalid Sher
Facilitator Dr. Naeemullah
Department Neurology
Venue Hall-A, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 01:30 P.M.
Date 1/12/2016
CME Hours 04:30 Hours

 

Rotary Endodontics

Moderator Dr. Syed Abrar Ali
Facilitator Dr. Indra Aneel
Department Dentistry
Venue Dentistry Department, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 03:00 P.M.
Date 1/12/2016
CME Hours 05 Hours

 

Anxiety And Depressive Disorder

Moderator Dr. Syed Zafar Haider
Facilitator Dr. Jawed Akber Dars
Department Psychiatry
Venue Prof. Zakki Hassan Library Hall, Ward-20, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. TO 11:00 A.M.
Date 1/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Ethics In Nursing Practices

Moderator Prof. Jamshaid
Facilitator Mrs. Afshan Nazli
Department School & College of Nursing
Venue Lecture Hall, College of Nursing, HealhCare, Karachi
Time 10:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 1/12/2016
CME Hours 00 Hours

 

EMNOC (Emergency Obstetric & Neonatal Care)

Moderator Dr. Khadija Bano/Dr. Nasreen
Facilitator Dr. Khadija/Dr. Samia Shuja/Dr. Razia Korejo/ Dr. Zubair Khoso
Department Gynaecology & Obstetrics
Venue Department of Gynae & Obstt. HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 04:00 P.M.
Date 1/12/2016
CME Hours 07 Hour

 

Neurology Disorders In Pregnancy

Moderator Dr. Khalid Sher
Facilitator Dr. Naeemullah/ Dr. Sadaf Nasir
Department Neurology
Venue Hall-B, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 2/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Crytomy For Clinical & Research Applications

Speaker Dr. Bashir Ahmad Shaikh
Moderator Dr. Sanam Ali
Facilitator Dr. Sanam Ali
Department Department of Anatomy, B.M.S.I.
Venue Department of Anatomy, BMSI, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 2/12/2016
CME Hours 03 Hour

 

Spinal Instrumentation (Lateral Mass Screw Cervical Spine)

Moderator Prof. Raza H. Rizvi
Facilitator Dr. Lal Rehman
Department Neurosurgery
Venue 2nd Floor Neurosurgery Dept., HealhCare, Karachi
Time 8:00 A.M. To 02:00 P.M.
Date 2/12/2016
CME Hours 06 Hours

 

Pattern In Skin Biopsies

Moderator Dr. Shahnaz Imdad Kehar
Facilitator Prof. Naila Zaheer
Department Department of Pathology, B.M.S.I.
Venue Department of Pathology, BMSI, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 3/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Endoscopic Procedures

Moderator Prof. Raza H. Rizvi
Facilitator Dr. Lal Rehman
Department Neurosurgery
Venue 2nd Floor Neurosurgery Dept., HealhCare, Karachi
Time 08:00 A.M. To 02:00 P.M.
Date 3/12/2016
CME Hours 06 Hours

 

Management of Difficult Airway

Moderator Dr. Erum Zeb
Facilitator Dr. Shoaib Malik
Department Anaesthesiology
Venue Surgical Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 08:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 4/12/2016
CME Hours 04 Hours

 

Laparoscopic Basic Skills

Moderator Dr. Shahzad Ali
Facilitator Dr. Muhammad Mansoor
Department Urology
Venue Department of Urology, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 4/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Cysto-Retrograde Ureteric Catheterization

Moderator Dr. Shahzad Ali
Facilitator Dr. Muhammad Mansoor
Department Urology
Venue Department of Urology, HealhCare, Karachi
Time 11:30 A.M. To 02:30 P.M.
Date 4/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Endourology Instruments

Moderator Dr. Shahzad Ali
Facilitator Dr. Muhammad Mansoor
Department Urology
Venue Department of Urology, HealhCare, Karachi
Time 11:30 A.M. To 02:30 P.M.
Date 4/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Acid Base Balance

Moderator Dr. Pooran Kumar
Facilitator Dr.Zameer Baloch
Department Nephrology
Venue Dept. of Nephrology HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 09/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Management of Patients with Sexual Diseases

Moderator Prof. M. Iqbal Afridi
Facilitator Dr. Chooni Lal
Department Psychiatry
Venue Department Of Psychiatry, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 10:00 A.M.
Date 4/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Hyponatremia / Hyperkalemia

Moderator Dr. Manohar Lal
Facilitator Dr.Zameer Baloch
Department Nephrology
Venue Dept. of Nephrology HealhCare, Karachi
Time 11:30 A.M. TO 01:30 P.M.
Date 9/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Management of Thyroid Malignancies

Moderator Dr. Zafar Nasir
Facilitator Dr. Hasan Raza
Department Oncology / Nuclear Medicine, Atomic Energy Medical Centre
Venue Atomic Energy Medical Centre, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To O1:30 P.M.
Date 12/12/2016
CME Hours 04:30 Hours
No. of Participants 25

 

Update On HIV Epidemeology, Clinical Presentation And Diagnosis In Pakistan Prospective.

Moderator Dr. Ashfaq Memon
Facilitator Dr. Fehmida Qamar
Department Blood Bank
Venue Hall-B, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:30 A.M. To 10:30 A.M.
Date 8/12/2016
CME Hours 01 Hours

 

Poisoning Protocols & Various Antidotes Used In Poisoning

Moderator Dr. Rukhsana A. Sattar
Facilitator Dr. Muhammad Inam Khan
Department General Medicine (Ward-05)
Venue Ward-5 Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11 A.M.
Date 4/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Cyber Knife Treatment Plan

Moderator Mr. Usman Ahmed
Facilitator Dr. Shazia Kadri
Department Radiology
Venue Cyber Knife, Department of Radiology, HealhCare, Karachi
Time 09:00 A.M. TO 11:00 A.M.
Date 5/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Musculosketal Imaging

Moderator Dr. Shumaila Urooj
Facilitator Dr. Aneeta Ghulam Muhammad
Department Radiology
Venue 1st Floor, Radiology Conference Hall, Department of Radiology, HealhCare, Karachi
Time 11:30 A.M. TO 01:30 P.M.
Date 5/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Voluntary Counseling & Testing of HIV (VCT)

Moderator Dr. Ashraf Memon
Facilitator Dr. Fehmida Qamar
Department Blood Bank
Venue Hall-B, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 11:00 A.M. To 01:00 P.M.
Date 8/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Maitland's Approach For Lumbar Spine

Moderator M. Riaz Baig Chughtai
Facilitator Muhammad Faizan
Department College of Physiotherapy
Venue Urology Ward Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 A.M.
Date 9/12/2016
CME Hours 00 Hours

 

Application of Power Lab. In Electron Encephalography

Moderator Dr. Shakoor A. Memon / Dr. Nargis Fatima
Facilitator Dr. Nargis Fatima
Department Department of Physiology, B.M.S.I.
Venue Department of Physiology, BMSI, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 4/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Contraception

Moderator Dr. Haleema/Dr. Shazia Naseeb
Facilitator Dr. Nasreen Fatima/Dr. Haleema/Dr. Shahnaz
Department Gynaecology & Obstetrics
Venue Department of Gynae & Obstt. HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 03:00 P.M.
Date 28/11/2016
CME Hours 06 Hour

 

Study Designs In Medical Research & Biostatistics

Moderator Ms. Safia Bibi
Facilitator Anwar Siddiqui / Ms. Taranum / Mr. Ejaz Alam / Safia Bibi / Dr. Shaimuna Fareeha Sajjad
Department P.M.R.C.
Venue Hall-B, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 02:00 P.M
Date 7/12/2016
CME Hours 04:30 Hours

 

Basic Biostatistics

Moderator Prof. Waqar H. Kazmi
Facilitator Dr. Syed Mahboob Alam
Department B.M.S.I.
Venue Hall-C, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 7/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Power Lab. In Pharmacology & Therapeutics

Moderator Dr. Syed Mahboob Alam
Facilitator Dr. Nauman Aziz
Department Department of Pharmacology, B.M.S.I.
Venue Saleem A. Kharal Memorial Hall, BMSI, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 8/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Diabetic Foot Assessment

Moderator Dr. Shabnam Naveed
Facilitator Prof. Syed Masroor Ahmad
Department Department Medicine (Ward-7)
Venue Lecture Hall Ward-7, HealhCare, Karachi
Time 11:00 A.M. To 01:00 Noon
Date 8/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

How To Improve Communication Skills For Nurses

Moderator Prof. Syed Masroor Ahmad
Facilitator Ms. Shahnawaz
Department School & College of Nursing
Venue Lecture Hall, College of Nursing, HealhCare, Karachi
Time 10:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 8/12/2016
CME Hours 00 Hours

 

Spirometry

Moderator Dr. Nausheen Saifullah, Dr. Nasim Ahmed
Facilitator Dr. Raniyah
Department Medicine (Ward-2)
Venue Hall-C, Najmuddin Auditorium HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12 Noon
Date 9/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Aesthetic Dermatology

Moderator Dr. Bahram Khan
Facilitator Dr. Naqiba Munshi
Department Dermatology
Venue Hall-C, Najamuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 11:00 A.M. To 2:00 P.M.
Date 9/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Approach To Neurological Emergencies

Moderator Dr. Khalid Sher
Facilitator Dr. Junaid Ahmed/Dr. Shahnaz Shah
Department Neurology
Venue Dept. of Neurology, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 9/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Basic Surgical Skills & Stapling Anastomosis

Moderator Dr. Abid Jamal
Facilitator Dr. Muhammad Iqbal Khan
Department General Surgery
Venue Surgical Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 02:00 P.M
Date 9/12/2016
CME Hours 4:30 Hours

 

Quality Assurance in Molecular Lab. Genotyping of Hepatitis C (Hands on)

Moderator Dr. Naila Tariq
Facilitator Dr. Naila Tariq
Department Clinical Pathology
Venue Main Laboratory, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. TO 04:00 P.M.
Date 9/12/2016
CME Hours 06 Hours

 

Laparoscopic Skills

Moderator Prof. Mumtaz Mehar
Facilitator Dr. Muhammad Iqbal Khan
Department General Surgery
Venue Surgical Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 02:00 P.M
Date 10/12/2016
CME Hours 04:30 Hours

 

Pain Management

Moderator Dr. Saeed Minhas
Facilitator Dr. Qasim
Department Orthopedics
Venue Hall-C, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 10/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Quality Assurance & Safety in Microbiology

Moderator Dr. Naila Tariq
Facilitator Dr. Naila Tariq
Department Clinical Pathology
Venue Main Laboratory, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 10/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Medical Ethics: How & Why? An Effort To Take Medical Profession Humane

Moderator Dr. Sheilla Pinjani
Facilitator Dr. Syed Mehboob Alam
Department B.M.S.I.
Venue BMSI Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 10/12/2016
CME Hours 03 Hour

 

Approach To Patients With Headache

Moderator Dr. Khalid Sher
Facilitator Dr. Shahid Iqbal
Department Neurology
Venue Dept. of Neurology, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 11/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Triage

Moderator Dr. Saeed Minhas
Facilitator Dr. Qasim
Department Orthopedics
Venue Hall-C, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 11/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Perineal Repair

Moderator Dr. Memoona / Dr. Shazia Durrani
Facilitator Prof. Sheerin Bhutta / Prof. Samia Shuja
Department Gynaecology & Obstetrics
Venue Department of Gynae & Obstt. HealhCare, Karachi
Time 09:00 A.M. To 2:00 P.M.
Date 25/11/2016
CME Hours 05 Hour

 

HIV & Sexually Transmitted Diseases (STD)

Moderator Dr. Behram Khan
Facilitator Dr. Syed Sharaf Ali Shah
Department Dermatology
Venue Hall-C, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 11:30 A.M. TO 02:30 P.M.
Date 12/12/2016
CME Hours 02:30 Hours

 

Transition From 2D – 3D n IMRT

Moderator Dr. Syed Furqan Hashmi
Facilitator Dr. Muhammad Iqbal
Department Oncology / Atomic Energy Medical Centre
Venue Atomic Energy Medical Centre, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 12/12/2016
CME Hours 03 Hours

 

Ethics In Clinical Practice & Biomedical Research

Moderator Ms. Taranum Ruba Siddiqui
Facilitator Jamshed Akhter / Safia Bibi / Ms. Taranum Ruba Siddiqui / Dr. M. Ayaz Mustafa
Department P.M.R.C.
Venue Hall-B, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 02:00 P.M.
Date 12/12/2016
CME Hours 04:30 Hours

 

Management of Stuttering / Stammering an Approach of Speech & Language Pathology in Rehabilitation

Moderator M. Riaz Baig Chughtai
Facilitator M. Umair Sheikh
Department College Of Physiotherapy
Venue Urology Ward Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 A.M.
Date 07/12/2016
CME Hours 00 Hours

 

Chronic Viral Hepatitis

Moderator Dr. Qurban Hussain
Facilitator Dr. Nazish Butt
Department Medical I.C.U.
Venue Hall-B, Najmuddin Auditorium, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 12/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Effective Communication

Moderator Dr. Saeed Minhas
Facilitator Dr. Qasim
Department Orthopedics
Venue Orthopedics Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 11:00 A.M.
Date 12/12/2016
CME Hours 02 Hours

 

Hands-On Workshop On Clinical Neurodynamics

Moderator Mr. Khalid Aziz
Facilitator Mr. Muhammad Saad Khan
Department College Of Physiotherapy
Venue Pulmonology (Ward-2) Lecture Hall, HealhCare, Karachi
Time 9:00 A.M. To 12:00 Noon
Date 12/12/2016
CME Hours 00 Hours

 

Sign up
Register a Sessions Register a Workshops Submit Abstract
Important Dates
Call for abstracts
Abstract submission has now closed
Registration open
21st October 2016
Abstract submission deadline
14th November 2016
Notification of acceptance of abstract
21st November 2016
Conference dates
13th-17th October 2016
NB
Registration Fees is
RS 300 / session
Your registration will only be confirmed and a place reserved once your registration fee has been received